×

О Пројекту

У жељи да допринесу модернизацији наставе у Републици Србији кроз промоцију размене добрих примера образовне праксе и кроз тимски рад наставника, Завод за унапређивање образовања и васпитања и Мајкрософт су 2004. године покренули конкурс “Креативна школа”. Десетогодишњи резултат овог конкурса јесте стварање највеће базе угледних наставничких радова на српском језику, назване База знања.

Ова база представља важан извор квалитетних наставних материјала и инспирацију за иновације на часу многим наставницима у Србији. Наставне материјале праве српски наставници, описујући како су извели своје најбоље часове. Ови предлози су добро документовани припремама наставника за час, па и други наставници после преузимања са интернета могу да изведу такве часове. Рад наставника је у форми мултимедијалне презентације, са мноштвом слика и видео фајлова, уз детаљно упутство о примени на часу.

1400

радова у Бази знања

2000

наставника и стручних сарадника

4000

квалитетних припрема за часове

Носиоци пројекта

Конкурса ”Креативна школа” има за циљ да афирмише креативне наставнике и да подстакне групни рад у школама. Конкурс организује и спроводи Завод за унапређивање образовања и васпитања у сарадњи са Мајкрософтом.

Завод за унапређивање образовања и васпитања

Носилац и организатор конкурса и пројекта.

www.zuov.gov.rs

Мајкрософт

Главни партнер у реализацији конкурса од 2004. до 2014. године.

www.microsoft.com

Колекције

Ресурси